ANP
NOS Voetbal

Barcelona haalt met grote uitverkoop niet voldoende binnen voor Depay

Memphis Depay kan zich weer volledig richten op Olympique Lyonnais. De grote uitverkoop bij Barcelona heeft de laatste drie weken te weinig geld opgeleverd om de Oranje-international voor het sluiten van de transfermarkt, maandagavond, naar Camp Nou te halen.

Na de verkoop van onder anderen Ivan Rakitic, Luis Suárez, Arturo Vidal, Nélson Semedo en Rafinha hoopte Barcelona op het laatste moment nog een financiële klapper te maken met Ousmane Dembélé, maar diens overgang naar Manchester United kwam niet rond.

Barça-trainer Ronald Koeman had Depay nog graag willen verwelkomen, Depay wilde graag naar Barcelona en ook de clubs waren er al uit. Maar tot een deal kwam het dus niet.

Pot met geld voor spelers

De organisatie van La Liga werkt namelijk met een systeem waardoor clubs niet meer geld mogen uitgeven dan er binnenkomt. Daarmee gaat de Spaanse competitie verder dan de Financial Fair Play-regels van de UEFA. Volgens die reglementen wordt er achteraf gekeken naar het financiële beleid van een club. In Spanje gebeurt dat al vanaf de start van het seizoen.

Iedere club in het Spaanse profvoetbal krijgt een digitaal overzicht. "Clubs loggen in en zien direct de pot met geld die zij mogen besteden aan spelers en stafleden. Hoe hoog of laag dat bedrag is, heeft te maken met de bedrijfsresultaten over de afgelopen vijf jaar", legde Joris Evers van La Liga enkele weken geleden uit aan de NOS.

Barcelona-trainer Ronald Koeman voelde maandag de bui al hangen:

Koeman legt uit waarom Barcelona Depay (nog) niet kan halen

Olympique Lyonnais gebruikte de 26-jarige Depay, terug van een zware knieblessure, met het oog op zijn droomtransfer de laatste weken voornamelijk nog als invaller. De Telegraaf meldde zelfs dat de transfersom op het laatste moment werd verlaagd om de deal nog op tijd rond te krijgen.

Sergiño Dest blijft dus vooralsnog de enige grote aankoop van Koeman.

In januari gaat de markt weer open. In Nederland en Portugal mogen clubs overigens ook vandaag (dinsdag) nog spelers aantrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl