NOS NieuwsAangepast

Podcast Het Oog: Strijd tegen drugscriminaliteit • Troost voor bedroefde harten

Het aanpakken van drugscriminaliteit is niet alleen een zaak van politie en justitie. De overheid moet ook langdurig investeren in een beter sociaal opvangnetwerk. Dat zegt hoogleraar Ondermijningsstudies Pieter Tops in deze podcast. De strijd tegen ondermijning door drugscriminelen in Nederland is er volgens hem één van de lange adem. Tops schreef er samen met journalist Jan Tromp een boek over.

Verder een gesprek over het teruggeven van koloniaal erfgoed. Veel musea worstelen met hun objecten uit die koloniale periode. Deze week verscheen een adviesrapport over deze kwestie. Het advies was om de 'roofkunst' onvoorwaardelijk terug te geven.

En er is een nieuw brievenboek van Vincent van Gogh verschenen; Troost voor bedroefde harten. Volgens conservator Nienke Bakker van het Van Gogh Museum vind je in die brieven telkens weer iets nieuws en zijn ze zo mooi geschreven dat je het literatuur kunt noemen.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl