In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Man aangehouden voor beroven en neersteken vrouwen in Amsterdam-Noord

De politie heeft in Amsterdam een 41-jarige man aangehouden vanwege een aantal berovingen en steekincidenten in Amsterdam-Noord. Daar zijn vanochtend vier vrouwen beroofd onder dreiging van een mes, twee van hen raakten gewond.

De man sloeg eerst toe op de H. Cleyndertweg. Hij probeerde daar een vrouw onder dreiging van een mes te beroven. Dat mislukte en het slachtoffer wist te vluchten. Niet veel later werd in nabijgelegen straat een vrouw bij een volgende straatroof neergestoken. De dader ging er daarna met buit vandoor. Het slachtoffer raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht, meldt AT5.

Vervolgens vond er nog een straatroof plaats in het Baanakkerspark. Een vrouw werd daar van haar fiets getrokken en onder dreiging van een mes beroofd. De verdachte wist ook hier weer te vluchten. Tot slot vond er op de Volendammerweg een steekincident plaats, waarbij opnieuw een vrouw het slachtoffer was. Ook zij werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie kon er bij alle incidenten een duidelijk signalement van de verdachte worden vastgesteld. Op basis van dat signalement is er vanmorgen een verdachte aangehouden in Amsterdam-Oost, meldt NH Nieuws. De politie vermoedt dat hij verantwoordelijk is voor alle vier de incidenten, maar onderzoek moet dit uitwijzen.

Advertentie via Ster.nl