Dest staat op het punt om in te vallen en te debuteren

Barcelona morst eerste punten bij debuut Dest, Real Madrid nieuwe koploper

In een leeg Camp Nou hebben Barcelona en Sevilla 1-1 gelijkgespeeld. De wedstrijd ging flitsend van start met twee treffers binnen tien minuten, maar daar bleef het bij. Zo moest Barcelona voor het eerst onder trainer Ronald Koeman punten inleveren.

Bij Barcelona begon Sergiño Dest op de bank. Een kwartier voor het einde mocht de van Ajax overgekomen speler de geblesseerde Jordi Alba vervangen. Dest liet na zijn entree enkele aardige acties zien.

De beide De Jongs in Spaanse dienst begonnen wel in de basis. Frenkie de Jong aan Catalaanse zijde en Luuk de Jong voor Sevilla.

Luuk de Jong knalt raak

Luuk de Jong eiste meteen zijn plek in de schijnwerpers op door na acht minuten al snoeihard raak te schieten. Binnen twee minuten wisten de Catalanen de schade via Philippe Coutinho echter alweer te repareren.

In de tweede helft hadden beide ploegen mogelijkheden. Sevilla teisterde de lat en Frenkie de Jong kreeg in de slotfase een mogelijkheid, maar de middenvelder tikte net naast.

Luuk de Jong scoorde zijn tweede competitietreffer

Eerder op zondag nam Real Madrid koppositie over in La Liga door met 2-0 te winnen bij Levante UD. Na vier wedstrijden staat de Koninklijke nu op drie overwinningen en een gelijkspel.

Net als vorige week bij 1-0 overwinning op Real Valladolid opende de 20-jarige Braziliaan Vinícius Júnior de score voor Real. Vlak voor tijd maakte Karim Benzema de tweede goal.

Verslaggever Joep Schreuder spreekt met Sergiño Dest over zijn overstap van Ajax naar FC Barcelona.

De week van Dest: Vitesse, Koeman, presentatie én Messi