NOS Voetbal

Klaassen keert terug bij Ajax en tekent voor vier seizoenen

Davy Klaassen keert terug bij Ajax. De Amsterdamse club heeft met Werder Bremen een akkoord bereikt over de transfersom van ruim 10 miljoen euro. Klaassen (27) wordt maandag gekeurd door Ajax en zal daarna een vierjarig contract ondertekenen.

Na het vertrek van middenvelders Donny van de Beek, Carel Eiting en Razvan Marin binnen korte tijd was coach Erik ten Hag naarstig op zoek naar versterking voor het middenveld. Met Klaassen krijgt de oefenmeester nu een gelouterde speler tot zijn beschikking.

Voor de Amsterdammers is Klaassen de vierde aankoop in deze transferperiode. Eerder kwamen Mohammed Kudus, Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg over naar de regerend landskampioen.

Klaassen was in 2017 de eerste Ajax-aanvoerder sinds 1996 in een Europese finale.

Klaassen doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2011 zijn debuut. Zes jaar later vertrok de toenmalig aanvoerder voor 27 miljoen naar Everton waar op dat moment Ronald Koeman de scepter zwaaide. Zijn verblijf bij de Engelse club liep uit op een teleurstelling. Klaassen kwam slechts zeven wedstrijden in actie en vertrok een seizoen later naar Werder Bremen.

Bij de Duitse club wist Klaassen wel een basisplek te veroveren, maar sportief was er weinig te vieren. Vorig seizoen wisten de Duitsers zich ternauwernood te handhaven in de Bundesliga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl