Berghuis leidt sterk Feyenoord in Tilburg naar koppositie

Bekijk de samenvatting van Willem II - Feyenoord

Feyenoord begint stilaan zijn draai te vinden in de eredivisie. De Rotterdammers waren ondanks een matig begin duidelijk te sterk voor Willem in Tilburg: 1-4.

Bij Feyenoord maakte de van Krasnodar gehuurde Uros Spajic zijn debuut en vormde de Kroaat een defensief duo met Marcos Senesi.

Verdediger Lutsharel Geertruida en keeper Nick Marsman ontbraken bij de Rotterdammers, al is het onduidelijk of zij de twee Feyenoorders zijn die deze week positief hebben getest op het coronavirus.

Defensie let niet op

De Feyenoord-verdediging viel bij de eerste test van Willem II door de mand toen Vangelis Pavlidis in de dertiende minuut ongehinderd uit een corner van Sebastian Holmén de 1-0 met een volley kon binnen schieten.

Die tegenvaller was voor Feyenoord het sein om de mouwen op te stropen. Ridgeciano Haps maakte na een voorzet van João Teixeira na 22 minuut de gelijkmaker, nadat hij de aanval zelf had opgezet. Bryan Linssen vergat vervolgens defensief gestuntel van Willem II af te straffen door oog-in-oog met doelman Robbin Ruiter te falen.

Feyenoord viert de 1-2 van Bryan Linssen tegen Willem II

Linssen maakte vlak na rust zijn gemiste kans goed door de 1-2 te maken. De aanvaller kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten, maar schoot wel beheerst raak.

Feyenoord was daarna heer en meester in Tilburg. Aanvoerder Steven Berghuis tilde de score na 56 minuten naar 1-3 door een voorzet van wederom Teixeira zonder aarzelen en met een droge schuiver binnen te schieten.

Berghuis trakteerde de televisiekijker en het geringe aantal aanwezigen in het Koning Willem II-stadion nog op een heerlijke treffer door doelman Ruiter de bal te ontfutselen en vervolgens met een boogbal de 1-4 te maken.

Feyenoord komt door de winst op tien punten tien uit vier duels, Willem II staat op vier punten uit vier wedstrijden.

Bekijk hieronder de reacties van Berghuis, Linssen, Advocaat, Peters en Koster na afloop van Willem II-Feyenoord: