NOS NieuwsAangepast

Trump in video: 'Ik voel me al een stuk beter'

President Trump voelt zich veel beter dan toen hij vrijdagavond naar het ziekenhuis werd gebracht vanwege zijn covid-besmetting. Hij zegt dat in een videoboodschap die hij heeft geplaatst op Twitter.

Trump voelde zich toen naar eigen zeggen niet zo goed, maar dankzij de inzet van het "fantastische" personeel in het Walter Reed-ziekenhuis zou dat snel zijn verbeterd.

Ik kom snel terug, belooft Trump:

Trump vanuit het ziekenhuis: 'Ik voel mij een stuk beter'

Hij zegt in de vier minuten durende video dat hij hard op weg is naar herstel en dat hij snel terug zal zijn. De komende dagen zullen volgens hem moeten uitwijzen of dat mogelijk is.

'Wonderen'

Op een persconferentie schetste Trumps arts Sean Conley gisteren ook al een voorzichtig rooskleurig beeld van de gezondheid van de president, al trokken meerdere media dat op basis van bronnen in twijfel. Zijn toestand zou wel degelijk enige tijd zorgelijk zijn geweest.

Trump, gekleed in een pak zonder stropdas en pratend met een licht hese stem, gaat daar in de video niet op in. De middelen die hij krijgt noemt hij "wonderen", rechtstreeks afkomstig van God. "Maar we zijn er nog niet, de komende dagen vormen de echte test."

Het Witte Huis heeft ook twee foto's van Trump vrijgegeven; daarop is hij te zien in werkvertrekken van het ziekenhuis:

  • AP
    De president heeft in het ziekenhuis een eigen conferentieruimte
  • AP
    Trump in de presidentiële suite van het Walter Reed Medical Center

Trump zegt niets over de manier waarop hij besmet is geraakt, maar stelt wel dat hij er altijd bewust voor heeft gekozen om ondanks de corona-uitbraak de deur uit te gaan. "Ik had me ook kunnen opsluiten in het Witte Huis, maar dat kan ik niet. Als een leider moet je problemen aanpakken."

De president zegt ook dat hij snel de campagne voor de presidentsverkiezingen wil hervatten. Die verkiezingen zijn op 3 november.

Arts blijft optimistisch

Dokter Conley kwam later op de avond met een update over Trumps gezondheid. Volgens hem is bij de behandeling duidelijke vooruitgang geboekt en blijft het medische team "voorzichtig optimistisch".

Conley zegt in de schriftelijke verklaring ook dat Trump zaterdag een groot deel van de middag heeft gewerkt en zich zonder problemen heeft voortbewogen in zijn verblijf in het militaire ziekenhuis. De artsen hebben hem een tweede dosis van de virusremmer remdesivir toegediend en dat leverde volgens de arts geen complicaties op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl