FC Twente heeft zijn titelkansen in leven gehouden door een moeizame zege bij ADO Den Haag: 2-1.

In een aardige eerste helft zorgden de Tukkers voor meer dreiging, maar was de beste kans voor Den Haag.

Een inzet van Charlton Vicento werd door Nikolay Michailov gestopt. Even later mocht ADO niet klagen dat een goal van Bryan Ruiz wegens duwen werd afgekeurd.

ADO sterker na rust

ADO speelde na rust sterker en een goal hing in de lucht. Die viel echter aan de andere kant. Ruiz tikte op aangeven van Nacer Chadli raak. ADO was even van slag, maar Dmitri Boelykin schoot na een knappe beweging de 1-1 binnen.

In het slotkwartier viel Twente op het tandvlees aan. Vrijstaand kopte Luuk de Jong de winnende binnen.

Bij vlagen goed gespeeld

FC Twente is op de goede weg volgens zijn trainer Michel Preud'homme. "Het was beter dan de vorige twee wedstrijden."

De vorige twee duels speelde FC Twente gelijk. Preud'homme: "Dat was niet goed. Ook nu hebben we nog niet op ons best gespeeld, maar het was bij vlagen wel goed. In elk geval doen we weer volledig mee in de strijd om de titel."

Preud'homme sprak van een fraai duel. "Voor zover er neutrale toeschouwers waren hebben vooral die genoten. Twee ploegen die speelden voor de winst, dat is heel plezant. De wedstrijd ging op en neer en er waren veel kansen. Zo hoort het eigenlijk."

Trots en blij

ADO Den Haag-trainer John van den Brom zei na de nederlaag toch blij en trots te zijn. "We hebben heel goed en met veel inzet gespeeld tegen misschien wel de kampioen. Dan is er ondanks de nederlaag alle reden om tevreden te zijn."

Lang stilstaan bij de nederlaag deed hij daarom niet. "We gaan vol goede moed verder. Zelfs als we er niet in slagen ons rechtstreeks voor Europees voetbal te plaatsen is er niets aan de hand. Op de wijze waarop we nu voetballen zie ik ook de play-offs met veel optimisme tegemoet. We hebben het gewoon goed gedaan."

STER reclame