Heerenveen komt goed weg met gelijkspel bij Utrecht

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - sc Heerenveen

FC Utrecht en sc Heerenveen zijn na vrijdagavond nog altijd ongeslagen in de eredivisie. In Utrecht kwamen de Friezen (drie overwinningen) en de Utrechters (zege en gelijkspel) niet verder dan 1-1. Een uitslag waar vooral Heerenveen niet over mocht klagen.

Heerenveen, dat in drie duels tot nu toe telkens de drie punten pakte, kwam al vroeg op voorsprong in Utrecht. Na een diepe bal van Rodney Kongolo ging Henk Veerman het sprintduel aan met Tommy St. Jago. Met zijn uitschuifbenen was hij de jonge Utrechter te snel af waarna hij de bal hard langs doelman Maarten Paes schoot.

Heerenveen drukte door en was kort na de 0-1 dicht bij de 0-2 via Joey Veerman. De middenvelder knalde echter hard op de lat.

sc Heerenveen viert de goal van Henk Veerman

Na iets meer dan een kwartier spelen kreeg Utrecht wat meer grip op de wedstrijd. Dat leverde in het restant van de eerste helft goede kansen op voor Mimoun Mahi, Simon Gustafson en Django Warmerdam.

Vlak voor rust was het raak voor de thuisploeg. Na een goede aanval belandde de bal bij Gyrano Kerk, die verwoestend uithaalde net buiten het strafschopgebied en de verre hoek vond voor de 1-1.

Utrecht dringt aan

In de tweede helft was het al snel duidelijk dat Utrecht nadrukkelijk op zoek ging naar de voorsprong. Gustafson en Mark van der Maarel, die de onlangs aan Ajax verkochte Sean Klaiber verving, kregen kansen.

Daarnaast bracht het uitvallen van de geblesseerde Henk Veerman bij Heerenveen de bezoekers ook al niet veel goeds. Rein Smit verving de lange spits, maar zijn optreden was van korte duur. De 19-jarige aanvaller kreeg al snel een gele kaart en mocht even later vertrekken na zijn tweede prent.

Met de inmiddels ingevallen Eljero Elia ging Utrecht daarna op zoek naar de winnende treffer, maar ondanks meerdere dreigende aanvallen, een karrenvracht aan hoekschoppen en een schot op de paal bleef Heerenveen overeind.