HARC-team Rotterdam

De douane heeft in de haven van Rotterdam afgelopen dagen drie grote ladingen cocaïne onderschept die afkomstig waren uit verschillende landen. Het gaat bij elkaar om iets meer dan 2000 kilo harddrugs.

Op donderdag werd bij een controle 150 kilo cocaïne gevonden op een zeeschip afkomstig uit de Marokkaanse havenstad Tanger. De partij zat verstopt tussen een lading auto-onderdelen. De container kwam uit Brazilië.

Vandaag werden nog eens twee partijen drugs gevonden. Een partij van 420 kilo cocaïne zat verstopt tussen papier in een container uit Chili. In een container met rozijnen ontdekte de douane nog eens 531 kilo harddrugs.

Bij één vondst stonden op de verpakking van de drugs foto's en de naam van de beruchte Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar.

Op sommige verpakkingen stond een foto van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar Openbaar Ministerie

Alle drie de ladingen waren bestemd voor bedrijven buiten Nederland, die vermoedelijk niets met de smokkel te maken hebben. De douane, de FIOD, de zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie doen verder onderzoek naar de praktijken. De drugs zijn inmiddels vernietigd. Er zijn voor zover bekend nog geen verdachten aangehouden.

Vorig jaar werd in de Rotterdamse haven in totaal 33.732 kilo coke in beslag genomen door de autoriteiten. Dat was bijna een verdubbeling in vergelijking met 2018, toen er 18.947 kilo in de haven werd onderschept.

STER reclame