Dries Mertens, nu Napoli, ooit bij PSV
NOS Voetbal

AZ treft het niet met Napoli en Sociedad, PSV en Feyenoord loten beter

AZ heeft het niet getroffen bij de loting voor de groepsfase van de Europa League. Voormalig Italiaans international Ciro Ferrara haalde Napoli en Real Sociedad uit de koker voor de Alkmaarders, evenals het Kroatische Rijeka.

Napoli is de huidige koploper van de Italiaanse Serie A en haalde vorig seizoen de laatste zestien in de Champions League. Sociedad werd vorig seizoen zesde in de sterke Spaanse La Liga.

PSV en Feyenoord

PSV en Feyenoord hebben het op papier beter voor elkaar. De Eindhovenaren zitten in een groep met het Griekse PAOK Saloniki, het Spaanse Granada en het Cypriotische Omonia Nicosia.

Feyenoord neemt het op tegen het Russische CSKA Moskou, het Kroatische Dinamo Zagreb en het Oostenrijkse Wolfsberger AC.

PSV, AZ en Feyenoord vormen dit seizoen samen met Ajax tot de Nederlandse afvaardiging in Europa. Ajax werd donderdag bij de Champions League-loting gekoppeld aan Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland.

Advocaat verwacht spannende groepsfase

Feyenoord-trainer Dick Advocaat toonde zich tevreden met de loting. "Ik ben blij, ja. Het had moeilijker gekund. CSKA is voor mij een bekende, de Oostenrijkers minder en Zagreb is een topploeg in Kroatië. Het wordt spannend, maar overwinteren is zeker het doel."

Advocaat blij met loting Europa League: 'Zeker, maar wordt wel spannend'

"Mooi, heel mooi", omschrijft AZ-trainer Arne Slot de Europa League-loting die zijn club aan Napoli, Real Sociedad en HNK Rijeka koppelde. "Twee clubs uit zeer sterke competities, dat is een heel mooie uitdaging."

"Met name Napoli spreekt natuurlijk heel erg tot de verbeelding, dat komt wel in de buurt van Champions League-waardig. Rijeka is een wat onbekendere ploeg voor mij, daar weet ik dan wat minder van."

Slot: 'Napoli komt in de buurt van Champions League-waardig, mooie uitdaging'

Slot is niet ontevreden met twee tegenstanders uit een grote Europese competitie. "Ik speel het liefst tegen competities die tot de verbeelding spreken en die we ook goed kennen in plaats van dat we naar landen moeten waar je veel minder mee hebt omdat je de competitie minder volgt. Ik vind het hartstikke leuk dat we met Napoli en Sociedad twee bekende tegenstanders hebben getroffen."

Dumfries over loting: 'Geen meevaller, het zijn goede tegenstanders'

Vanaf 22 oktober

De eerste speelronde van de Europa League wordt op 22 oktober gespeeld. Net als in de Champions League wordt de groepsfase versneld afgewerkt na de opgelopen vertraging vanwege het coronavirus.

De overige speelrondes zijn op 29 oktober, 5 en 26 november en 3 en 10 december.

Ciro Ferrara met de Europa League-bokaal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl