Bekijk de samenvatting van Bayern München - Borussia Dortmund Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bayern München heeft zijn vijfde hoofdprijs in 106 dagen binnengesleept. Met een spectaculaire zege op Borussia Dortmund (3-2) kreeg de vrouwelijke arbiter Bibiana Steinhaus een afscheid dat haar als pionier in het Duitse voetbal ook van harte werd gegund.

Steinhaus werd drie jaar geleden de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Bundesliga. Een paar uur voor de wedstrijd liet ze weten het fluiten voor gezien te houden.

Bibiana Steinhaus neemt afscheid als arbiter bij de strijd om de Duitse Supercup ANP

Met 'Der Klassiker' kreeg ze na 23 competitieduels op het hoogste niveau een echte topper toebedeeld, waar beide ploegen ondanks de overvolle agenda ook een prachtige wedstrijd van maakten. Een wedstrijd die kantelde, nadat Kingsley Coman struikelde bij een goede mogelijkheid op 3-0 en Julian Brandt ineens Dortmund weer hoop gaf met een droge knal.

Krachtpatser

Bayern leek op weg naar een eenvoudige zege, nadat Corentin Tolisso een counter had afgerond en Thomas Müller met een kopbal de marge had verdubbeld.

Na rust had het zomaar de andere kant op gekund, toen krachtpatser Erling Haaland voor de gelijkmaker had getekend en Manuel Neuer de Noor van een tweede treffer afhield.

Thomas Müller heeft Bayern op 2-0 gekopt ProShots

Toch werd het wéér Bayern, dankzij een kunststukje van Joshua Kimmich. De middenvelder stuitte na een zelf opgezette aanval op keeper Marwin Hitz, maar liggend op zijn buik hakte hij de rebound alsnog fraai binnen. Joshua Zirkzee droeg als invaller nog zijn steentje bij aan het succes.

Zo kan Bayern kalenderjaar 2020 in december afsluiten met zes hoofdprijzen, als ook het WK voor clubteams nog wordt gewonnen. Eerder werden ook het kampioenschap, de nationale beker, de Champions League en de Europese Supercup al binnengesleept.

Voor Steinhaus zit een enerverend avontuur erop. Ze zal overigens niet helemaal uit het profvoetbal verdwijnen, want ze blijft actief als videoarbiter. Waar haar entree nog met de nodige scepsis werd ontvangen, verdwijnt er nu een gerespecteerd scheidsrechter van de velden.

Bayern neemt de Supercup in ontvangst ANP

STER reclame