NOS Voetbal

Hateboer draagt bij aan grote zege Atalanta in topper, blessure voor Zoet

Doelpunt Hateboer helpt Atalanta aan koppositie Serie A

Atalanta heeft de topper in de Serie A tegen Lazio in zijn voordeel beslist. De ploeg uit Bergamo bewees in Rome weer z'n kracht in uitwedstrijden (1-4), met een wederom scorende Hans Hateboer.

Atalanta, dat vorig seizoen maar eenmaal verloor buitenshuis, sprong efficiënter met de kansen om. Robin Gosens scoorde al snel en de ex-Heraclied gaf na een halfuur een panklare voorzet, die door Hateboer ineens op de slof werd genomen.

Nog voor rust kwam Atalanta op 0-3. Felipe Caicedo leek de spanning weer terug te brengen, maar Alejandro Gómez maakte even later met een streep in de kruising z'n tweede van de avond.

Blessure Zoet

Jeroen Zoet heeft geen prettig gevoel overgehouden aan de eerste zege ooit van zijn club Spezia in de Serie A. De keeper moest na ruim een uur spelen geblesseerd naar de kant tijdens het duel met Udinese (0-2).

Na een verre uittrap greep Zoet naar zijn bovenbeen, waarna hij zich meteen liet wisselen. De voormalig PSV'er behoort tot de voorselectie van het Nederlands elftal, dat vanaf volgende week in korte tijd drie duels afwerkt.

Jeroen Zoet

Met Zoet tussen de palen was Spezia op voorsprong gekomen via Andrej Galabinov, die ongedekt binnen kon koppen tegen het elftal van Marvin Zeegelaar, Hidde ter Avest en invaller Thomas Ouwejan.

De Bulgaar maakte uit een counter in de extra tijd ook de tweede, toen Spezia na rood voor Claudio Terzi was gereduceerd tot tien.

Uitslagen woensdag

Benevento-Internazionale 2-5
Udinese-Spezia 0-2
Lazio-Atalanta 1-4

Inter, met Oranje-international Stefan de Vrij op zijn post centraal achterin, kende geen enkele moeite met Benevento.

Romelu Lukaku tikte al na een halve minuut de 0-1 binnen, waarna de oppermachtige Milanezen snel verder afstand namen van de gepromoveerde ploeg. Na 1-4 bij rust had Inter gezien de kansenverhoudingen een nog veel grotere score kunnen neerzetten.

Enkel Roberto Gagliardini, nogmaals Lukaku, Achraf Hakimi en Lautaro Martínez scoorden nog voor Inter, namens de thuisclub was Gianluca Caprari tweemaal trefzeker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl