1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Bertens verlaat per rolstoel de baan na gewonnen slijtageslag

Bertens overleeft kramp en Errani na slijtageslag op Roland Garros

Kiki Bertens heeft na een slijtageslag van 3 uur en 11 minuten de derde ronde van Roland Garros bereikt. Ze won in een slecht, maar buitengewoon spannend duel met 7-6 (5), 3-6, 9-7 van Sara Errani.

Errani haalde in 2012 de finale in Parijs en was in 2013 de nummer vijf van de wereld. De 33-jarige Italiaanse is inmiddels afgezakt naar de 150ste plaats op de wereldranglijst, vooral omdat ze al twee jaar met haar service worstelt.

Onderhandse services Errani

Ook tegen Bertens was die opslag niet om aan te zien. Ze moest soms wel vier keer de bal opnieuw opgooien, zag haar services alle kanten op vliegen en sloeg uit pure wanhoop meerdere onderhandse services. In de rally's daarentegen was ze, met name dankzij goed voetenwerk, prima op dreef.

Bertens speelde zeer wisselvallig. Het feit dat haar Italiaanse tegenstandster alles terugsloeg, terwijl ze zelf legio kansen onbenut liet, dreef haar zichtbaar tot wanhoop.

Kramp en tranen

In de slotfase was de pijp leeg. Bertens kreeg kramp in haar linkerhand en het linkerbovenbeen en kon amper nog lopen. Ze hield daardoor de punten wel korter in de rally's.

Bertens overleefde zelfs een matchpoint en na tien breaks op rij behield ze op 7-7 haar service, waarna ze Errani opnieuw brak en in tranen uitbarstte toen ze de partij na ruim drie uur toch in haar voordeel wist te beslechten.

Bertens zat 45 minuten bij de fysio na krampaanvallen: 'Ik zweette zoveel'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl