Hulpdienstenproberen de man uit de kruipruimte te bevrijden Rijnmond

Hulpdiensten hebben in Alblasserdam een man bevrijd die urenlang vastzat in de kruipruimte van een woning. Om bij de man te komen werd een gat gegraven onder de fundering van het huis door.

"De vloer in de kruipruimte werd opgehoogd met zand", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid tegen regionale omroep Rijnmond. "Daarbij is de man klem komen te zitten. Hij lag met zijn buik op het zand en zat klem met zijn rug tegen de fundering."

Het slachtoffer kon nog net bij zijn telefoon. Daarmee belde hij een collega. Die probeerde hem vrij te krijgen, maar dat lukte niet.

Na uren werd de man bevrijd:

Bouwvakker na uren bevrijd uit kruipruimte: 'Ik was heel erg rustig eigenlijk'

De gewaarschuwde brandweer schakelde een gespecialiseerd team uit Alphen aan den Rijn in om de man uit de kruipruimte te krijgen. Ook stuurde de aannemer een zandzuiger om het zand weg te halen. Zelfs het reddingsteam USAR, dat ingezet wordt bij binnenlandse en buitenlandse rampen, was ter plaatse.

"Het was wel heel bizar", zegt het slachtoffer. "Er was iemand van de brandweer al die tijd bij me. Die stelde me gerust. Ze wilden nog een infuus aanleggen, kalmeringspillen toedienen of pijnstillers, maar dat hoefde allemaal niet."

Na uren graafwerk werd de man uit zijn benarde positie bevrijd. "Ik was alleen even duizelig", zegt hij. "Maar daarna ging het eigenlijk best wel goed."

STER reclame