Chiem Balduk

De snelheid waarmee het kabinet deze week een ommezwaai maakte in de aanpak van de coronacrisis, was opvallend, zegt Xander van der Wulp in de nieuwe aflevering van de politieke podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp. Premier Mark Rutte zei vrijdag nog dat hij verwachtte dat hij in het weekend wel wat telefoontjes zou gaan plegen. Twee dagen later werden in het Catshuisberaad de verregaande maatregelen afgesproken.

Trendbreuk

Het kabinet besloot maandag al een persconferentie te beleggen, in plaats van zoals gebruikelijk op dinsdag. "Heel slim, dat straalde urgentie uit". Het betekende ook een trendbreuk. "Het kabinet wilde eigenlijk regionaal ingrijpen. Je moet nu vaststellen dat die regionale aanpak faliekant is mislukt."

Omdat Joost Vullings op vakantie is, zijn Marloes Lemsom (EenVandaag) en Marleen de Rooy (NOS) te gast in deze editie van de podcast. Ze bespreken de gestage val in de peilingen van Forum voor Democratie, de verkiezing van de lijsttrekker van 50Plus en de regels voor het dragen van mondkapjes in de Tweede Kamer.

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

STER reclame