anp

Goedemorgen! De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Jos B., de verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, begint. En voor het eerst oordeelt de rechter over coronaboetes: zijn die terecht uitgeschreven of niet?

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier:

In het oosten en zuidoosten blijft het druilerig, vooral in het noorden schijnt ook af en toe de zon. Daar wordt het 19 graden tegen slechts 14 in het zuidoosten. Dinsdag en woensdag valt er slechts een enkele bui, vanaf donderdag wordt het meer en meer herfst.

Infoplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanochtend begint de inhoudelijke behandeling in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. De verdachte heeft tot nu toe zijn kaken stijf op elkaar gehouden.
  • Ook komen vandaag de eerste zaken voor de kantonrechter waarin vier mensen hun coronaboete aanvechten. Ze kregen die geldstraf omdat ze zich niet aan de anderhalve meter afstand hielden. De rechter doet direct uitspraak.
  • Het Outbreak Management Team komt naar verwachting met een advies over mogelijke aanvullende coronamaatregelen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
  • De voorzitters van de veiligheidsregio's komen vanavond weer bijeen voor corona-overleg. Na afloop geeft voorzitter Hubert Bruls toelichting op de besproken punten.

Wat heb je gemist?

Nederland verwacht dit jaar ruim 70 procent minder buitenlandse bezoekers te ontvangen dan in 2019. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen blijft hun aantal dit jaar steken op 7 miljoen. Begin dit jaar ging het NBTC nog uit van de komst van ruim 21 miljoen internationale toeristen. Dat zou een recordaantal zijn geweest.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Ook carnaval zal anders dan anders gaan worden. Als het aan Zondag met Lubach ligt, worden dit de liedjes:

Fijne dag!

STER reclame