FC Barcelona viert de 4-0 tegen Villarreal

Barcelona bezorgt Koeman flitsende competitiestart met zege op Villarreal

Ronald Koeman is met FC Barcelona uitstekend begonnen aan de Spaanse competitie. De trainer zag zijn formatie in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen af en toe prima spelen tegen Villarreal: 4-0.

Met name in de eerste helft toonden de Catalanen hun potentieel. De 17-jarige Ansu Fati wees Barcelona binnen twintig minuten de weg met twee goals. De jongeling uit Guinee-Bissau, die inmiddels in het bezit is van een Spaans paspoort, etaleerde zijn talent door met gevoel voor timing de 1-0 te maken met een geplaatst schot.

Fati schoot op aangeven van Phillippe Coutinho, die ongehinderd het halve veld mocht oversteken, ook zonder aarzelen de 2-0 binnen.

Ronald Koeman in zijn eerste officiële wedstrijd als coach van Barcelona

De nieuwe parel van Barcelona was ook betrokken bij de 3-0, door in het strafschopgebied makkelijk naar het gras te gaan toen een tegenstander hem trachtte af te stoppen. Aanvoerder Lionel Messi, die deze zomer tot zijn frustratie aan zijn contract bij Barcelona werd gehouden, verzilverde daarna de strafschop.

Een eigen doelpunt van Pau Torres, die een voorzet van Messi in eigen doel werkte, zorgde ervoor dat Koeman na de eerste helft met een brede glimlach de kleedkamer opzocht.

Ansu Fati viert met Jordi Alba zijn 1-0 voor Barcelona

In de tweede helft nam Barcelona gas terug, wat Koeman de gelegenheid gaf ook andere spelers binnen de lijnen te brengen. Zo kregen onder anderen de van Juventus overgekomen Miralem Pjanic en Ousmane Dembélé speeltijd.

Barça kon het spel van de eerste helft niet volhouden. Messi en Frenkie de Jong haalden hun niveau nog niet en Antoine Griezmann liep vaak voor niets, maar de winst was al binnen.

De Jong weer belangrijk voor Sevilla

Luuk de Jong was eerder op de avond andermaal belangrijk voor Sevilla. De spits, die in augustus een belangrijk aandeel had in de Europa League-eindzege van zijn club, hielp de Andalusiërs met een kopbal aan de 1-1 tegen Cadiz.

Mounir El Haddadi maakte in de negentigste minuut op aangeven van Ivan Rakitic de 1-2 en bij de 1-3 waren de rollen omgedraaid.

Luuk de Jong viert zijn 1-1 voor Sevilla tegen Cadiz