Luis Suárez (tweede van rechts) wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten van Atlético Madrid

Suárez trekt sportief lange neus naar Barça bij spectaculair Atlético-debuut

Ronald Koeman moet vandaag ongetwijfeld even hebben gedacht of het vertrek van Luis Suárez bij Barcelona wel zo verstandig is geweest. De Uruguayaan maakte met twee goals en een assist op spectaculaire wijze zijn debuut voor Atlético Madrid.

Suárez rondde afgelopen vrijdag zijn transfer naar de Madrilenen af en mocht zondag tegen Granada de laatste twintig minuten meedoen. Maar dat was voor hem ruim voldoende om zijn klasse te tonen. Een minuut na zijn invalbeurt gaf Suárez al een assist voor de 4-0 van Marco Llorrente.

Twee goals, één assists

Vervolgens was Suárez zelf verantwoordelijk voor de 5-0 (knappe tegendraadse kopbal en dit keer was Llorente de aangever) en de 6-1 (schot uit de rebound).

Luis Suárez haalt uit op het doel van Granada tijdens zijn debuut voor Atlético Madrid

Atlético, dat zijn eerste competitieduel van het seizoen speelde, was voor rust al snel op 1-0 gekomen door een kopbal van Diego Costa. Saúl miste voor rust een penalty, maar na rust ging het hard met goals Ángel Correa (3-0) en João Felix (4-0).

Jorge Molina scoorde vlak voor tijd nog voor Granada, dat nog zo goed aan het seizoen was begonnen met twee zeges uit twee wedstrijden.

Debuut Koeman

Zondagavond om 21.00 uur speelt FC Barcelona thuis tegen Villarreal zijn eerste wedstrijd van het nieuwe La Liga-seizoen. Dat is tevens het competitiedebuut van trainer Koeman.