Bekijk de samenvatting van Feyenoord - ADO Den Haag Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Feyenoord heeft nieuw puntenverlies in de eredivisie weten te voorkomen, maar gemakkelijk ging dat niet. Een matig optreden tegen ADO Den Haag bleef onbestraft: 4-2. Hoogtepunt was de doeltreffende omhaal van Marcos Senesi.

Net als vorige week tegen FC Twente moest de ploeg van de jarige trainer Dick Advocaat een vroege tegentreffer verwerken. ADO-spits Jonas Arweiler profiteerde van een fout van Lutsharel Geertruida en passeerde Justin Bijlow.

Ander systeem

De jonge Haagse formatie, opererend vanuit een 4-3-3-systeem in plaats van 4-4-2, oogde fris. Feyenoord-doelman Justin Bijlow moest handelend optreden bij schoten van Vicente Besuijen en Samy Bourard.

Het povere Feyenoord, zonder de in de warming-up afgehaakte Nicolai Jørgensen, kroop iets meer uit zijn schulp na bijna een halfuur en dat leverde vrijwel meteen de gelijkmaker op. Geertruida maakte zijn misser goed door uit een corner van Steven Berghuis raak te koppen.

Lutsharel Geertruida is dolblij met zijn gelijkmaker Pro Shots

Bryan Linssen, Jens Toornstra (gestart in plaats van de licht geblesseerde Mark Diemers) en Senesi misten daarna kansen op de 2-1. Linssen en Orkun Kökcü bleven vervolgens in de rust achter in de kleedkamer. Advocaat stuurde Luciano Narsingh en João Carlos Teixeira het veld in.

Feyenoord trok wat meer het initiatief naar zich toe en kwam op voorsprong. En hoe. Senesi probeerde het vrijwel uit het niets met een omhaal. De zich dit keer wel gedragende fans in De Kuip keken met open mond naar de poging van de Argentijn, die ADO-doelman Luuk Koopmans op schitterende wijze het nakijken gaf.

Senesi genoot na afloop na van zijn omhaal. Ook Dick Advocaat, Steven Berghuis en Aleksandar Rankovic komen aan het woord:

Invaller Narsingh (over) en Berghuis (redding Koopmans) verzuimden de genadeklap uit te delen, waardoor ADO de kans kreeg om zich terug te knokken in het duel. Bijlow vloerde Arweiler in het strafschopgebied, maar de keeper stopte de slappe inzet van de Duitser.

Het spel was inmiddels hervat, maar op advies van de VAR legde arbiter Dennis Higler de bal opnieuw op de stip. Bijlow bleek te vroeg van zijn lijn gekomen en moest het antwoord schuldig blijven op de tweede penalty, dit keer van Shaquille Pinas.

Lang genieten van de 2-2 kon ADO niet, want Narsingh zorgde even later voor de derde Rotterdamse treffer. De bezoekers kwamen die klap niet meer te boven.

Berghuis trapte na hands van Pinas nog raak vanaf elf meter, waardoor Feyenoord na de 1-1 tegen Twente nieuw puntenverlies wist te voorkomen.

Statistieken Feyenoord - ADO Den Haag

STER reclame