Tatum swingt in derde kwart en houdt hoop Celtics op NBA-finale levend

Tatum houdt Celtics in race om NBA-finale

Boston Celtics heeft in de play-offs van de NBA een zesde duel afgedwongen met Miami Heat. De Celtics versloegen de Heat met 121-108 en kwamen daarmee in de best-of-7-serie terug tot 3-2.

Halverwege zag het er nog ongunstig uit voor de Celtics. Boston stond nimmer op voorsprong en had een fikse achterstand (51-58).

Na vier minuten in het derde kwart had het aan de hand van Jayson Tatum de score echter al omgebogen om daarna alsmaar meer afstand te nemen.

Tatum was met 31 punten, waarvan 17 in het derde kwart, de topscorer. Teamgenoot Jaylen Brown noteerde 28 punten.

In 1981 overleefde Boston voor het laatst een 3-1 achterstand in een play-off-duel.

Winnaar tegen Lakers of Nuggets

De winnaar plaatst zich voor de NBA-finale. De tegenstander daarin komt uit de tweestrijd tussen Los Angeles Lakers en Denver Nuggets. De tussenstand daar is 3-1 voor de Lakers.