Richard de Mos
NOS NieuwsAangepast

Richard de Mos wil Tweede Kamer in met raadsman Plasman als nummer 2

Het Haagse raadslid Richard de Mos en zijn advocaat Peter Plasman willen met een nieuwe politieke beweging de Tweede Kamer in. Burgers krijgen een belangrijke invloed op de standpunten van die beweging.

Er komt ook een politieke agenda die "van onderop" is opgesteld", zegt De Mos in het AD. De agendapunten worden door mensen "met kennis van zaken" uitgewerkt. Plasman neemt het thema justitie en veiligheid voor zijn rekening. "Wij bepleiten oplossingsgerichte ombudspolitiek, voorbij het traditionele links-rechts", zegt De Mos.

De Mos en twee partijgenoten van Hart voor Den Haag/Groep de Mos worden samen met bevriende Haagse ondernemers verdacht van het vormen van een criminele organisatie. De Mos zegt dat hij onschuldig is.

De eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen staan gepland op 17 maart volgend jaar. De Mos zat van 2009 tot 2012 voor de PVV in de Tweede Kamer. Plasman probeerde in 2017 met de partij Niet Stemmers in de Tweede Kamer te komen. De partij had maar één programmapunt: "In het parlement zullen wij nooit stemmen". De partij haalde niet genoeg stemmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl