José Mourinho in Skopje
NOS Voetbal

Mourinho grijpt in: lat in Skopje vijf centimeter te laag

In het topvoetbal draait het om details. Dat moet ook Tottenham Hotspur-trainer José Mourinho hebben gedacht donderdagavond vlak voor de uitwedstrijd tegen KF Shkëndija in de voorronde van de Europa League.

In Noord-Macedonië kwam Mourinho er namelijk achter dat de lat van het doel vijf centimeter te laag was. En dus werd vlak voor de aftrap het doel nog vervangen op verzoek van de UEFA.

"Voor de wedstrijd was er een grappige situatie, omdat de keepers - Hugo Lloris en Joe Hart - me vertelden dat het doel te klein was. Ik ben zelf gaan kijken en natuurlijk was het doel te klein", verklaarde Mourinho na de 3-1-overwinning.

José Mourinho wijst naar de hoogte van de lat

"De keepers spenderen uren in het doel, dus zij voelen wel aan als ze niet met de juiste afmetingen te maken hebben. Ik ben geen keeper. Maar doordat ik al sinds ik jong ben met voetbal bezig ben, weet ik de afstand tot de lat zodra ik mijn armen strek. Ik voelde ook onmiddellijk dat er iets niet goed was."

"Ik heb het daarna de UEFA laten weten en die bevestigde het. Toen hebben ze het vervangen", aldus de Portugees.

Het duel werd gespeeld in de Tose Proeski Arena in Skopje, het stadion waar ook de nationale ploeg van Noord-Macedonië zijn thuiswedstrijden afwerkt. Het onderkomen van KF Shkëndija in Tetovo voldeed niet aan de richtlijnen van de UEFA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl