NOS Wielrennen

Van Vleuten gaat toch naar WK: 'Kan ook niet geloven dat ik hier sta'

Van Vleuten voelt zich sterk genoeg voor WK: 'Ja, ik ga rijden'

Annemiek van Vleuten is van plan zaterdag haar titel te verdedigen tijdens de wegwedstrijd op de WK wielrennen. Haar deelname stond op losse schroeven nadat ze een week geleden haar pols had gebroken bij een val in de Giro Rosa.

"Ja, ik ga rijden", zegt de regerend wereldkampioene bij haar vertrek richting Imola. "Dat denk ik wel, ja. Ik ga het vrijdag echt bekend maken, maar gisteren was wel heel hoopgevend."

Met een operatie is de breuk vastgezet, waardoor Van Vleuten alweer kon trainen.

'Zaterdag nog een heel stuk beter'

"Een heel felle demarrage zat er gisteren niet in. Maar als ik zie hoe snel ik herstel, verwacht ik dat het zaterdag nog een heel stuk beter zal zijn", spreekt Van Vleuten hoopvol.

En dat nadat haar wereld een week geleden even was ingestort. "De Giro is voorbij, het WK voorbij en het hele seizoen voorbij, dacht ik. Ik kan ook niet geloven dat ik hier sta."

Annemiek van Vleuten vertelt over haar wonderbaarlijk snelle rentree op de fiets:

Van Vleuten: 'Hier ga ik mee rijden, hechtingen blijven er nog wel even in'

De 37-jarige Van Vleuten besloot wel de tijdrit te laten schieten.

"Voor de tijdrit had ik het parcours moeten verkennen, dan had ik eerder naar Italië moeten afreizen. Nu heb ik de pols echt maximaal rust kunnen geven", verklaart ze die keuze.

Bovendien, met Ellen van Dijk heeft ze een goede vervanger. "En het voelde niet goed om haar plek in te nemen met deze hand."

Voor de wegwedstrijd had ze als titelhouder haar plaatsbewijs niet aan een ander kunnen doorgeven.

De NOS zendt de komende vier dagen de WK wielrennen live uit. Tijdens de wegwedstrijden van zaterdag en zondag is er ook een liveblog op deze site.

NOS
WK wielrennen 2020

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl