In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Interim-bestuurder islamitische school Rotterdam vertrekt alweer

De interim-bestuurder van het Rotterdamse Avicenna College is na een paar weken opgestapt. Deze bestuurder, Gökhan Çoban, was begin september door de raad van toezicht van de islamitische middelbare school aangesteld.

Op de school is het onrustig door een conflict tussen docenten en het bestuur. Docenten meldden zich daardoor massaal ziek. Vervolgens werd Çoban waarnemer, maar hij bleek echter niet de juiste persoon te zijn om rust te brengen.

Een extern expert adviseerde de minister twee weken geleden al om Çoban te vervangen, omdat diens aanpak "onvoldoende deëscalerend" werkt.

Vertrek

Zijn snelle vertrek wordt bevestigd door het ministerie van Onderwijs. Nu wordt er een andere interim-bestuurder én een externe voorzitter van de raad van toezicht aangesteld. Daarmee wordt voor de tweede keer landelijk ingegrepen op de school, meldt Rijnmond.

Een nieuwe interim-bestuurder moet ervoor zorgen dat de rust op de school zo snel mogelijk terugkeert.

Gisteren eisten ouders van de leerlingen dat vanaf volgende week alle lessen weer gegeven moeten worden. Door de ziekmeldingen op de school was er een tekort aan leraren, waardoor lessen uitvielen.

De school was niet bereikbaar voor een reactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl