Bij een woning in Zaandam is voor de tweede keer in acht dagen een ontploffing geweest. Gisteravond rond 23.15 uur hoorden buurtbewoners een harde knal en was er volgens getuigen een sterke benzinelucht te ruiken, meldt NH Nieuws.

De schrik bij omwonenden was groot:

Opnieuw ontploffing bij woning in Zaandam

De politie doet onderzoek in de straat van de explosie en noemt het opvallend dat er voor de tweede keer een zelfde soort melding is gemaakt. Een getuige zegt tegen NH Nieuws dat een voorwerp in beslag is genomen.

Geschokt

Buurtbewoners maken zich zorgen over de tweede explosie. "Samen met een andere buurman heb ik de brand weer geblust, die was vele malen erger dan de vorige keer," zegt een buurman tegen de omroep.

Een buurvrouw denkt dat de explosies gericht zijn op een specifiek persoon die sinds kort in de buurt woont. "Als deze persoon hier blijft wonen, kan dit door blijven gaan. Ik heb slapeloze nachten. Dit is niet te doen. De kinderen zijn vreselijk bang. Straks kom je een keer terug van een nachtdienst en gaat er net zo'n bom af."

De omwonenden willen snel in gesprek met de politie en de woningbouwvereniging. Het liefst willen zij dat het mogelijke doelwit naar een andere plek verhuist.

Schade

Het is niet duidelijk hoe groot de schade is aan de woning. Beschadigde voordeuren zijn inmiddels dichtgetimmerd.

Acht dagen geleden was op ongeveer dezelfde plek dus ook al een explosie, waarbij eveneens een benzinelucht te ruiken was. Het politieonderzoek daarnaar loopt nog. Voor zover bekend is niemand opgepakt.

Het Noordhollands Dagblad meldde toen dat op een beveiligingscamera te zien was dat er iets met opzet tot ontploffing is gebracht. "Je ziet iemand iets neerleggen en wegrennen'', zei een buurtbewoner. Anderen zagen twee mensen wegrennen.

STER reclame