Álvaro Morata
NOS VoetbalAangepast

Niet Suárez, maar Morata wordt de nieuwe spits van Juventus

Juventus heeft Álvaro Morata overgenomen van Atlético Madrid. Het vertrek van de 27-jarige Spaanse spits maakt bij Atlético de weg vrij voor Luis Suárez.

Morata speelde tussen 2014 en 2016 ook al in Turijn. In die twee seizoenen werd hij twee keer kampioen met Juventus, werd twee keer de Italiaanse beker gewonnen en de finale van de Champions League gehaald.

Medische keuring

Hij moet door Juventus nog medisch gekeurd worden, maar als alles volgens plan verloopt wordt de Spanjaard - afgelopen seizoen goed voor 16 goals in 44 duels - voor een jaar gehuurd met een optie tot koop voor 45 miljoen euro.

De Champions League winnen, dat lukte Morata twee keer met Real Madrid: in 2014 en 2017. Met Chelsea won hij in 2019 de Europa League.

Wat gebeurt er nu in Barcelona met Suárez?

Aanvankelijk zou Suárez de nieuwe aanvaller van Juventus worden. Hij deed zelfs al de verplichte taaltest voor een Italiaans paspoort, maar Italiaanse media melden nu dat daarmee geknoeid is.

De Uruguayaan van Barcelona zou volgens Sky Italia en Sport Mediaset alle antwoorden vooraf al hebben geweten en daarom is de uitslag als ongeldig aangemerkt, zo klinkt het.

Nu Juventus de aandacht heeft verlegd naar Morata wordt Suárez weer in verband gebracht met Atlético. Als hij vertrekt bij Barcelona kan Ronald Koeman mogelijk Memphis Depay of Georginio Wijnaldum naar Camp Nou halen.

Het vertrek zondag van Arturo Vidal van Barcelona naar Internazionale geeft Barcelona ook wat meer transferruimte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl