NOS NieuwsAangepast

Problemen door dichte mist voorbij

In grote delen van het land moest het verkeer vanochtend rekening houden met zeer dichte mist. Het zicht was op veel plekken minder dan 100 meter. "Dit hoort een beetje bij dit jaargetijde, maar het zicht is op sommige plaatsen echt heel slecht, soms zelfs minder dan 30 of 40 meter", zei een woordvoerder van de ANWB tegen Omroep West.

De mist was rond 10.00 uur op de meeste plekken opgetrokken. Het KNMI, dat vanochtend code geel afkondigde, adviseerde automobilisten om de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.

Op de A27 ter hoogte van Almere was een rijstrook tijdelijk dicht na een ongeval met drie auto's. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Rijkswaterstaat sloot vanwege de dikke mist ook tijdelijk de spitsstrook op de A9 af. Verkeer kwam daardoor ter hoogte van knooppunt Beverwijk in de file terecht, schrijft NH Nieuws.

RTV Drenthe meldt dat er vannacht op de A28 bij Hooghalen een ongeluk is gebeurd met twee personenenauto's. Een vloog over de kop, de ander belandde op zijn kant. Een bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. Op de plek van het ongeluk was het mistig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl