Kika van Es ANP

Kika van Es keert terug naar de eredivisie. De verdediger, die overkomt van Everton, heeft een contract tot en met het einde van het seizoen getekend bij FC Twente.

Bij die club uit Enschede was de 64-voudig Oranje-international ook al actief in het seizoen 2017/2018. Van Es sluit na de interlandperiode aan bij haar nieuwe club.

"Een buitenlands avontuur stond hoog op mijn lijstje en met leerzame en mooie ervaringen keer ik nu terug. De kans om weer voor FC Twente te spelen in de eredivisie wilde ik niet laten lopen", aldus Van Es.

"De competitie hier ontwikkelt zich en hier in Nederland, dicht bij huis, is voor mij de plek om het beste uit mezelf te halen. Ik kijk ernaar uit om aan te sluiten in Enschede."

Van Es is de vierde speelster van het Nederlands elftal die dit seizoen terugkeert op de Nederlandse velden, na Mandy van den Berg, Sari van Veenendaal (beiden PSV) en Stefanie van der Gragt (Ajax).

Actief voor de drie topclubs

De 28-jarige linkerverdediger speelde in de eredivisie al voor Willem II, VVV-Venlo, PSV en Achilles '29. In de zomer van 2017 werd zij Europees kampioen in eigen land, waarna zij voor Twente uitkwam.

Na een jaar bij Ajax te hebben gespeeld, won ze met Oranje zilver op het WK van 2019. Na dat toernooi maakte ze een transfer naar Everton.

STER reclame