Liverpool houdt het voor dik 200 miljoen gerenoveerde Chelsea onder de duim

Liverpool heeft zondagavond de eerste topper van de Premier League gewonnen. In Londen won de titelverdediger met basisspelers Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum met 2-0 van uitdager Chelsea.

Bij Liverpool was het aanvalstrio Roberto Firmino, Mohamed Salah en Sadio Mané in de tweede helft weer eens goud waard. Aan de eerste treffer ging een een-tweetje tussen Firmino en Salah vooraf, waarna Mané de voorzet van Firmino met een kopbal verzilverde.

De Senegalees was even later ook goed voor de tweede treffer, al kreeg hij daarbij de hulp van Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga. De doelman treuzelde enorm bij een terugspeelbal waarna Mané de bal veroverde en vervolgens scoorde. In het vervolg kwam de ploeg niet meer in de problemen. Zelfs een strafschop was niet besteed aan Chelsea: Jorginho miste.

Thiago Alcántara valt in en maakt zijn debuut voor Liverpool

Liverpool-aankoop Thiago Alcántara zat direct bij de selectie. De Spaanse middenvelder kwam voor 27,5 miljoen over van Bayern München en werd afgelopen donderdag gepresenteerd. Thiago begon op de bank en werd na rust ingebracht voor aanvoerder Jordan Henderson.

De nederlaag is een tegenvaller voor Chelsea. De ploeg spendeerde zo'n 215 miljoen aan nieuwe spelers, onder wie Hakim Ziyech (niet wedstrijdfit), Kai Havertz en Timo Werner. Ondanks de vele miljoenen lijkt het gat met Liverpool voorlopig niet gedicht.

Het satirische Twitteraccount SportBible zinspeelde alvast een op nieuwe club voor de blunderende doelman Arrizabalaga:

Eerder op de dag won Brighton & Hove Albion met 3-0 uit bij Newcastle United. Veltman, die afgelopen zomer Ajax verruilde voor Brighton, bleef negentig minuten op de bank.

Brighton had dankzij Neal Maupay een vliegende start. Dankzij strafschop in de vierde minuut en een intikker van dichtbij drie minuten later, zat de ploeg al snel op rozen.

In eerste instantie werd de 2-0 afgekeurd, maar na raadpleging van de VAR ging de treffer alsnog door. Diep in de tweede helft zorgde Aaron Connolly met een gekruld schot voor het slotakkoord.

Erik Pieters droeg met een eigen goal bij aan de zege van Leicester City op Burnley (4-2). De verdediger veranderde vlak na rust een harde voorzet van richting, wat de 2-1 tot gevolg had.