NOS SportAangepast

Djokovic ontdoet zich van Nadal-adept en kan record vestigen

Novak Djokovic heeft voor de tiende keer de finale van het masterstoernooi van Rome gehaald. De viervoudig winnaar uit Servië had wel de handen vol aan de 21-jarige Noor Casper Ruud: 7-5, 6-3.

De gedroomde eindstrijd was Djokovic tegen Rafael Nadal, maar de Spanjaard verloor gisteren in de kwartfinales van Diego Schwartzman. En de Argentijn won vervolgens ook in de halve finales van de Canadees Denis Shapovalov: 6-4, 5-7, 7-6 (4). De finale is maandag.

Djokovic kan Nadal voorbij

Als Djokovic het toernooi in Rome wint, is dat zijn 36ste masterstitel. Hij deelt het record (35) nu met Nadal. Roger Federer staat op 28 titels.

Djokovic moest tegen Ruud, de nummer 34 van de wereld die in Spanje op de Nadal Academy traint, in de eerste set bij 4-5 twee setpoints wegwerken en in de volgende game drie breakpoints neutraliseren. Toch pakte hij de set en vervolgens ook de wedstrijd.

Ook Halep naar finale

Bij de vrouwen bereikte Simona Halep en Karolína Plísková de finale. De Roemeense, die in 2017 en 2018 de finale verloor, klopte Garbine Muguruza (6-3, 4-6, 6-4) en de titelverdedigster uit Tsjechië versloeg Markéta Vondrousová (6-2, 6-4).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl