Willem II ontvlamt na rust en rekent eenvoudig af met Heracles

Bekijk de samenvatting van Willem II - Heracles Almelo

Willem II heeft het op zijn heupen deze week. De Tilburgers boekten afgelopen woensdag tegen Progrès Niederkorn hun grootste Europese zege ooit (0-5) en zondagmiddag moest Heracles Almelo er in de eredivisie met 4-0 aan geloven.

Heracles kon niet over Silvester van der Water beschikken. De rechtsbuiten zint op een transfer en meldde zich zaterdagavond met een appje af.

Spektakel na rust

In Tilburg gebeurde er in de eerste helft maar weinig. Willem II produceerde enkel losse flodders en Heracles kwam niet verder dan twee schotjes op doel.

Na rust ging het opeens hard. Na de rustige eerste helft vielen er na de hervatting binnen zes minuten drie treffers. De Griek Vangelis Pavlidis krulde na een halve minuut al raak en ook de Duitsers Görkem Saglam (intikker) en John Yeboah (schot) scoorden.

Görkem Saglam maakte zijn eerste doelpunt voor Willem II

De treffers waren voor Heracles-trainer Frank Wormuth het sein om het roer om te gooien en maar liefst vier spelers tegelijk te wisselen. Die sorteerden echter weinig effect. De Heraclieden konden niet meer gevaarlijk worden en incasseerden nog een treffer via Pavlidis, die zijn tweede maakte.

Voor Willem II is het de eerste overwinning van het seizoen. Vorige week moesten de Tilburgers een 2-0 nederlaag tegen SC Heerenveen slikken. Heracles blijft op drie punten staan.

Na afloop ging het bij de Almeloërs over de afwezigheid van Van der Water. Technisch directeur Mark Gilissen zit met vraagtekens over de aanvaller, die het het bij het ene appje liet dat hij niet bij de wedstrijd zou zijn. Gilissen hoopt dat de aanvaller morgen wel op de training is.