FC Groningen heeft in de tweede eredivisiespeelronde zijn eerste zege van het seizoen gepakt. De noorderlingen wonnen zonder de geblesseerde Arjen Robben met 0-1 bij het matig spelende ADO Den Haag.

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - FC Groningen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Martin Jol (het hoofd van het technisch hart) sprak halverwege mei nog met krachtige woorden over het grote potentieel van ADO Den Haag en dat de succesvolle tijden van het oude Zuiderparkstadion, dat tot 2007 het onderkomen van de club was, moeten herleven.

Grijze haren

Die ambities zijn nog ver weg. ADO begon vorige week al met een 2-0 uitnederlaag tegen Heracles en de eerste thuiswedstrijd van het seizoen moeten Jol en consorten eveneens een paar extra grijze haren hebben bezorgd.

Groningen was vooral in de eerste helft verreweg de betere partij. Na schotkansen voor Mo El Hankouri en Ajdin Hrustic, de vervanger van Robben, werkte ADO-verdediger Shaquille Pinas na 23 minuten de bal knullig in eigen doel na voorzet van Bart van Hintum.

Daniel van Kaam (l) in duel met Dante Rigo Pro Shots

Na rust probeerde ADO het chagrijn van zich af te spelen, al mocht de club van geluk spreken dat Michiel Kramer na 49 minuten niet van het veld werd gestuurd toen de spits een schop gaf tegen de kuit van Azor Matusiwa.

ADO toonde wel wat meer vechtlust, maar Groningen bleef eenvoudig overeind. De beste kansen waren namelijk opnieuw voor de bezoekers. Ramon Lundqvist en met name Hrustic, die een counter slecht afrondde, waren nog dichtst bij een tweede Groningse treffer.

Statistieken ADO Den Haag-FC Groningen

STER reclame