Ron Cephas Jones won ook al een Emmy in 2018 AFP

Verwarring bij de bekendmaking van de Emmy's vannacht. Terwijl de voice-over meldde dat acteur Jason Bateman de prijs had gewonnen, was in beeld te zien dat de award naar collega Ron Cephas Jones ging.

Na de reclame kwam de organisatie met excuses en de verduidelijking dat Cephas Jones de prijs had gewonnen voor zijn gastrol in This is us. Een oorzaak voor de verwarring werd niet gegeven.

De verklaring van de organisatie AP

Cephas Jones wilde achteraf niet veel woorden vuil maken aan de blunder. Hij richtte zich vooral op het feit dat hij met Jasmine Cephas Jones geschiedenis heeft geschreven, omdat voor het eerst in hetzelfde jaar een vader en dochter de belangrijkste tv-prijs winnen.

"Mijn hart knalt zowat uit elkaar als ik denk aan haar en zie wat voor succes ze heeft." Jasmine Cephas Jones won de prijs eerder deze week voor haar rol in de webserie #FreeRayshawn.

Veeleisende show

Het foutje zal de producenten van de Emmy-show wel op scherp hebben gezet voor de grote uitzending van vanavond. Afgelopen nacht werden de kleinere prijzen uitgereikt en vanavond volgen de belangrijkste categorieën.

De show is dit jaar extra veeleisend omdat de ceremonie vanwege het coronavirus niet op één centrale locatie wordt gehouden, maar verspreid over vele locaties. Meer dan honderd camera's worden ingezet om genomineerden thuis of op een andere plek naar hun keuze te volgen tot de bekendmaking. Bij iedereen staat dan een medewerker van de show klaar om hen een Emmy te overhandigen als ze winnen.

De HBO-serie Watchmen heeft de meeste nominaties dit jaar, 26. De zender moest het met 107 nominaties in totaal voor de tweede keer afleggen tegen Netflix, dat 160 keer kansmaakt op een prijs.

Komiek Eddie Murphy won afgelopen nacht zijn eerste Emmy, voor zijn beurt als gastheer van het programma Saturday Night Live.

STER reclame