Diego Schwartzman
NOS Sport

Schwartzman schakelt titelhouder Nadal uit in Rome, Djokovic wel door

Rafael Nadal is in Rome, waar hij elf keer in de finale stond en negen keer de hoofdprijs pakte, in de kwartfinales uitgeschakeld. Diego Schwartzman was de Spanjaard met 6-2, 7-5 de baas.

De gravelbijters stonden voor de tiende keer tegenover elkaar en Nadal had alle vorige duels gewonnen.

Schwartzman (ATP-15) speelde echter de partij van zijn leven. In de eerste set brak hij Nadal twee keer en kreeg hij zelf maar één breakpoint tegen. In set twee krikte Nadal zijn niveau op en dat leverde een heerlijk gevecht op.

Vanaf 3-3 volgden opeens vijf breaks op rij. Op 5-4 wist Schwartzman de partij nog niet uit te serveren, maar op 6-5 wel.

Shapovalov wint in drie sets

Schwartzman stuit in de halve finales op Denis Shapovalov, die in zijn kwartfinale Grigor Dimitrov uitschakelde. Shapovalov had voorafgaand aan deze wedstrijd nog nooit gewonnen van Dimitrov. In de twee voorgaande ontmoetingen werd het 2-0 voor de Bulgaar. Dit keer was Shapovalov duidelijk de sterkere van de twee. De 21-jarige Canadees won in drie sets: 6-2, 3-6, 6-2.

Novak Djokovic met moeite door naar halve finales

Eerder op de dag behaalde Novak Djokovic met de nodige moeite de halve finales in Rome. De Serviër, die de afgelopen twaalf jaar negen keer de finale haalde en het toernooi vier keer won, klopte Dominik Köpfer: 6-3, 4-6, 6-3.

De 26-jarige Duitser (ATP-97) maakte in 2017 zijn debuut op de tour, wist nog geen toernooi te winnen, maar was deze week, in zijn eerste masterstoernooi, wel te sterk voor Alex De Minaur (ATP-27) en Gaël Monfils (ATP-9).

Tegen de viervoudig toernooiwinnaar leverde hij in elke set zijn eerste opslaggame in. In de eerste twee sets knokte hij zich langszij, maar in de derde set, waarin hij zijn service op love verloor, lukte dat niet meer.

Djokovic treft in de halve finales Casper Ruud. De Noor was in de kwartfinales in drie sets te sterk voor de als vierde geplaatste Matteo Berrettini: 4-6, 6-3, 7-6.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl