Koploper VVV en Giakoumakis leven droom

"Het was een droom, een droomstart voor de club", zegt Georgios Giakoumakis. De 25-jarige Griekse spits, voor het laatst in actie voor het Poolse Gornik Zabrze, schoot VVV-Venlo afgelopen zondag met drie goals naar een 5-3 overwinning bij FC Emmen.

Voor het eerst in de clubgeschiedenis sloot VVV een speelronde af als koploper van de eredivisie. "Houden zo...", aldus trainer Hans de Koning. Sinds zijn aantreden op 22 december 2019 verloor VVV slechts twee wedstrijden (4 gewonnen, 4 gelijk, 2 verloren).

De eredivisiestand na de eerste speelronde NOS

Vrijdagavond tegen FC Utrecht kan VVV voor de derde keer in de clubgeschiedenis zijn eerste twee eredivisiewedstrijden van een seizoen winnen. Eerder lukte dat in 1956/57 (de allereerste editie van de eredivisie) en in 2017/18.

"We voelen ons goed, we zijn gelukkig en we vertrouwen elkaar", zegt topscorer Giakoumakis. "Hopelijk kunnen we het weer laten zien."

Georgios Giakoumakis is de derde Griekse speler met een hattrick in de eredivisie, na Georgios Samaras (1x) en Nikos Machlas (7x). Kijk hieronder naar de rubriek Korte Corner van Marcel van Roosmalen in Studio Voetbal met een hoofdrol voor de Griek.

Korte Corner: de Sirtaki is dodelijker dan corona

STER reclame