Een van de zakken afval die op de post gaan
NOS Nieuws

Thais nationaal park stuurt toeristen eigen rotzooi na

Mensen die het afgelopen weekend het beroemde Khao Yai National Park in Thailand bezochten, lopen de kans een pakket met afval thuisbezorgd te krijgen. De bezoekers lieten zo veel rommel achter, dat de minister van Milieu het vuilnis zonder pardon heeft laten inpakken en per post heeft laten terugsturen naar de vervuilers.

"We hebben uw afval verzameld in een kartonnen doos en sturen het naar uw huis. Dit zou een les moeten zijn om nooit meer zomaar afval weg te gooien", staat er op het bijgevoegde briefje.

De namen en adressen van de bezoekers zijn geregistreerd bij de parkadministratie, zodat de vervuilers eenvoudig kunnen worden achterhaald. Er wordt aangifte tegen hen gedaan wegens het overtreden van de National Park Act en mogelijk krijgen de schuldigen nog een boete nagestuurd, schreef de minister op Facebook.

Genoeg vuilnisbakken

"De autoriteiten gaven de bezoekers alles wat ze maar konden wensen", beklaagde de minister zich tegen nieuwssite The Thaiger. Hij benadrukte dat er genoeg vuilnisbakken in het park staan. "De mensen moeten gewoon hier komen en genieten van de prachtige natuur. We hadden nooit gedacht dat ze zo veel vuil zouden achterlaten."

Werelderfgoed

Het Khao Yai National Park is het oudste nationale park van Thailand en ook een van de grootste. Het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en wordt tot de mooiste van het land gerekend, vanwege de vele watervallen, de wilde dieren en de bijzondere bomen en planten. Er komen veel dagjesmensen vanuit Bangkok en ook trekt het park veel buitenlandse toeristen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl