Novak Djokovic in actie op het Romeinse gravel AFP

Novak Djokovic is doorgedrongen tot de derde ronde van het masterstoernooi in Rome. De als eerste geplaatste Serviër, die op de US Open in de vierde ronde tegen diskwalificatie was aangelopen, versloeg in zijn eerste gravelpartij van het seizoen de Italiaan Salvatore Caruso: 6-3, 6-2.

Caruso, de mondiale nummer 87, maakte zo nu en dan fantastische punten, maar zijn spel was niet constant genoeg om de aanvoerder van de wereldranglijst serieus in de problemen te helpen. Djokovic, die de opmerkelijke zeperd in New York achter zich gelaten lijkt te hebben, deed zoals gewoonlijk niet veel verkeerd en pakte ondertussen ook zijn kansen.

Tsitsipas onderuit

Stefanos Tsitsipas redde het niet. De als derde geplaatste Griek verloor in een merkwaardig duel met 1-6, 7-6 (9), 2-6 van Jannik Sinner.

Het 19-jarige Italiaanse talent liet zijn drie jaar oudere opponent anderhalve set kansloos. Sinner liep uit naar 6-1, 5-2, maar had daarna ineens geen antwoord op de hoge topspinballen van Tsitsipas.

Die pakte vier games op rij, maar verzuimde de set uit te serveren. In de tiebreak werkte hij twee matchpoints weg en sloeg hij op zijn derde setpunt toe. In de derde set was Sinner weer heer en meester. Hij kwam snel op 4-0 en gaf de voorsprong niet meer weg.

Marin Cilic (ATP-40) klopte eveneens een geplaatste speler op het Romeinse gravel. De Kroaat deed dat alleen resoluter: hij liet David Goffin, de Belgische nummer elf van de wereld, met 6-2, 6-2 volstrekt kansloos tijdens de opwarmer voor Roland Garros, het grandslamtoernooi dat op 27 september zal beginnen.

Nadal vanavond

Later vandaag komt ook titelhouder en negenvoudig toernooiwinnaar Rafael Nadal nog in actie. Het wordt voor de Spanjaard zijn eerste wedstrijd in zeven maanden.

Nadal, die vanwege de coronapandemie de US Open aan zich voorbij liet gaan, treft in de avonduren zijn landgenoot Carreno-Busta, de man die in New York profiteerde van Djokovic' diskwalificatie en vervolgens pas in de halve finales gestuit werd door Alexander Zverev.

STER reclame