De politie bij een van de invallen
NOS NieuwsAangepast

18 arrestaties bij internationale actie tegen drugsnetwerk

In een onderzoek naar internationale drugshandel zijn in binnen- en buitenland achttien mensen aangehouden, meldt de politie. Er zijn invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije.

Volgens De Telegraaf is een van de arrestanten Piet S., die al langere tijd in verband wordt gebracht met drugshandel en moorden in de onderwereld. De politie wil dat niet bevestigen.

Dit zijn beelden van het onderzoek door de politie:

Invallen en arrestaties bij internationale actie tegen drugsnetwerk

De verdachten zijn tussen de 25 en 68 jaar oud. De meesten worden verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en witwassen. Een aantal van hen wordt ook verdacht van verboden wapenbezit. De politie sluit niet uit dat het aantal arrestaties nog oploopt.

Bij de invallen zijn verdovende middelen, wapens en contant geld gevonden. Ook zijn tientallen auto's in beslag genomen. Bij de politieactie zijn bijna duizend politiemensen in verschillende landen ingezet.

Politie-inval bij de Moerputtenweg in Den Bosch

De politie heeft in dit onderzoek gebruikgemaakt van informatie van het bedrijf EncroChat. Criminelen gebruikten die chatdienst om versleutelde berichten te versturen. Eerder dit jaar wist de politie meer dan twintig miljoen berichten te onderscheppen.

NOS op 3 legt uit wat de kraak van chatdienst EncroChat betekent voor de georganiseerde misdaad:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl