Calvin Stengs Getty Images

AZ zal dit seizoen niet in de Champions League aantreden. Door een bittere 2-0 nederlaag bij Dinamo Kiev zijn de Alkmaarders de play-offs voor het hoofdtoernooi misgelopen. De ploeg gaat nu door naar de poulefase van de Europa League.

Voor rust was er voor AZ geen vuiltje aan de lucht. De Alkmaarders bepaalden tegen het afwachtende Dinamo het spel, gaven verdedigend vrijwel niets weg en kregen kansjes via Myron Boadu en Dani de Wit.

Slordig balverlies Midtsjø

Na rust opende voormalig Telstar-speler Gerson Rodrigues rap de score na slordig balverlies van Fredrik Midtsjø. Dinamo leunde nog meer achterover, maar stichtte wel het meeste gevaar en vlak voor tijd kopte Nicholas Sjaparenko raak na zwak ingrijpen van Marco Bizot.

Bekijk in de carrousel hieronder interviews met Arne Slot en Teun Koopmeiners.

AZ, dat amper kansen creëerde, raakte daarna tweemaal de lat. Het was illustratief voor een avond waarop het de Alkmaarders niet meezat en slordigheden genadeloos werden afgestraft door het Kiev van Mircea Lucescu, de Roemeense trainer die ook twaalf jaar aan het roer stond bij Dinamo's rivaal Sjachtar Donetsk.

Extra wrang voor AZ is dat er met het bescheiden KAA Gent al een goede loting voor de play-offs in het verschiet lag.

Statistieken Dinamo Kiev - AZ

STER reclame