Thomas Verheydt schiet de strafschop raak: 1-0

Almere City klimt door zege op TOP Oss naar tweede plaats, ook NEC wint

Almere City kent vooralsnog een uitstekende seizoensstart. Op eigen veld boekte de ploeg van Ole Tobiasen een 3-0 overwinning op TOP Oss en staat daardoor met zeven punten uit drie duels op de tweede plek in de eerste divisie.

In het Yanmar Stadion zagen de 972 aanwezige toeschouwers onder een aangename avondzon de thuisclub snel op voorsprong komen. Aanvaller Oussama Bouyaghlafen werd binnen het zestienmetergebied aangetikt waarna Thomas Verheydt de strafschop benutte.

Twintig minuten later verdubbelde Anass Achannach de voorsprong door een voorzet van Ilias Alhaft binnen te schieten. TOP Oss wist maar zelden gevaarlijk te worden. In de tweede helft raakte de deze zomer aangetrokken Jarni Koornami nog de paal, wat het laatste echte wapenfeit bleek. Almere City kreeg nog vele kansen, maar alleen Bouyaghlafen wist het net nog te vinden.

TOP Oss kent voorlopig een slechte start. De Ossenaren leden de derde nederlaag op rij en staan samen met Jong Ajax puntloos onderaan.

De aanwezige supporters kregen klappers uitgedeeld bij gebrek aan juichen en zingen.

Later op de avond wist ook NEC te winnen. De Nijmegenaren beslisten tegen FC Volendam binnen vier minuten de wedstrijd. In de 23ste minuut opende Elayis Tavsan oog in oog met doelman Nordin Bakker de score. Vier minuten later kopte de vrijstaande Rangelo Maria Janga de 2-0 binnen.

In de tweede helft regende het kansen voor Volendam. NEC-doelman Norbert Alblas bleek echter in grootse vorm te verkeren en maakte alle schoten onschadelijk. Pas in de blessuretijd capituleerde Alblas op een inzet van Dennis Kaars. Meer krijgen de Volendammers echter niet meer. Met zijn tweede treffer van de avond bepaalde Janga de eindstand op 3-1.

Op de ranglijst stijgt NEC dankzij de winst naar de zevende plek. Volendam - vorig jaar nog derde op het moment dat de competitie werd afgebroken - blijft zeventiende.