Vos blijft concurrentie voor in massasprint Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In de vijfde etappe van de Giro Rosa heeft Marianne Vos haar tweede dagzege van de ronde geboekt. De overwinnaar van de tweede etappe was de snelste in de massasprint. De roze trui van Annemiek van Vleuten kwam niet in gevaar.

Na drie aankomsten bergop en een ploegentijdrit was het woord dit keer aan de sprinters. In de 110 kilometer lange rit door de regio Lazio kreeg het peloton weliswaar twee klimmen voorgeschoteld, maar die leken niet zwaar genoeg.

Al had CCC - de ploeg van Vos - andere plannen. Op de eerste beklimming, de lange maar niet steile Madonna della Civita, voerde de ploeg het tempo flink op en werden enkele concurrenten gelost.

De ploeg van Vos bepaalt het tempo NOS/Ayolt Kloosterboer

Op twintig kilometer van de meet ging de nummer zes van het klassement Elisa Longo Borghini ervandoor. Borghini kreeg maximaal twintig seconden voorsprong, maar werd op drie kilometer van de finish ingerekend.

In de massasprint beloonde Vos het harde werk van haar ploeg en zegevierde voor de tweede keer deze Giro. Het was voor de 33-jarige Brabantse in totaal al de 27ste zege in de Italiaanse ronde die ze in 2011, 2012 en 2014 wist te winnen.

"We hadden met de groep een mooi plan om de wedstrijd hard te maken en de groep uiteen te laten spatten op de klim", reageerde een blije Vos na afloop. Haar ploegleider Jeroen Blijlevens onderschreef de tactiek en was trots. "Iedereen heeft volle bak gereden en gedaan wat die moest doen. Dan is zo'n overwinning dubbel mooi."

Bekijk hieronder de reacties van Vos en Blijlevens.

STER reclame