Memphis Depay bij Oranje Pro Shots

Memphis Depay heeft zijn gewilde transfer naar FC Barcelona te pakken. Diverse media melden dat de overgang van de spits van Olympique Lyonnais naar de Catalaanse topclub rond is.

Bij Barcelona wordt Depay herenigd met coach Ronald Koeman, onder wiens leiding hij bij het Nederlands elftal is uitgegroeid tot een gezichtsbepalende speler.

Barcelona betaalt naar verluidt in eerste instantie 25 miljoen voor Depay. In een later stadium zal de Catalaanse club nog een extra bedrag van 5 miljoen euro overmaken naar Lyon. Door bonussen kan het uiteindelijke transferbedrag zelfs nog enkele miljoenen hoger worden.

De komst van de 26-jarige aanvaller hing al een tijdje in de lucht. Depay was eerder al tot een persoonlijk akkoord gekomen. Ook de naam van Georginio Wijnaldum wordt veelvuldig in verband gebracht met Barcelona.

Memphis Depay en Ronald Koeman samen bij Oranje in 2019 ANP

Met de overgang naar Barcelona keert Depay terug in de absolute Europese top. In 2015 verdiende hij als PSV'er een transfer (34 miljoen euro) naar het Manchester United van toenmalig trainer Louis van Gaal.

In Engeland kon Depay het niet waarmaken. Na anderhalf jaar vertrok hij voor een bedrag van 16 miljoen euro naar Lyon, waar hij uiteindelijk aanvoerder werd en zichzelf in de picture speelde bij de grootste clubs van Europa.

STER reclame