NOS Wielrennen

Van der Poel blinkt uit in Tirreno met ritzege op steile aankomst

Van der Poel zegeviert op steile aankomst Tirreno-Adriatico

In de Tour de France heeft de Nederlandse Jumbo-Visma-ploeg de koers in handen, maar in Tirreno-Adriatico is het relatief kleine Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel nu even de dominante factor.

De Nederlander won zondag op knappe wijze de zevende etappe in de Italiaanse rittenkoers, nadat zijn ploeggenoot Tim Merlier een dag eerder al de zesde rit had gewonnen. Alpecin rijdt de Tour niet, omdat het geen WorldTour-status heeft.

Steile aankomst

Op een steile aankomst in Loreto passeerde Van der Poel de Italiaan Matteo Fabbro in de slotmeters. De Brit Simon Yates behield de blauwe leiderstrui.

Mathieu van der Poel viert zijn etappezege

Veertien man, onder wie Van der Poel en Martijn Tusveld, waren al vroeg weggesprongen. Het verschil werd snel groter, maar met Loreto in zicht en Astana aan kop van het peloton werd het gat verkleind.

Van der Poel, Fabbro en de Portugees Ruben Guerreiro lieten hun medevluchters daarop achter en in de laatste rond rondom Loreto ging Fabbro er vandoor. Van der Poel, de Nederlands kampioen, gaf niet op en passeerde de Italiaan in de laatste 200 meter.

Van der Poel na Tirreno-succes: 'Hopelijk hebben jullie van me genoten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl