Onrust in het centrum van Bergen (NH) ooggetuige

In het centrum van Bergen hebben tientallen jongeren vannacht de politie bekogeld met glaswerk. Pas toen de politie versterkingen had aangevoerd, keerde de rust in het Noord-Hollandse dorp terug. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Beelden van de ongeregeldheden:

Jongeren bekogelen politie in Bergen met glas

De problemen ontstonden rond 01.30 uur. Volgens NH Nieuws begon een groep van twintig tot dertig jongeren de politie uit te dagen door met glaswerk te gooien en te schelden. De vlam sloeg in de pan toen de politie een 17-jarige jongen aanhield voor het beledigen en bedreigen van agenten.

De andere jongeren begonnen zich te bemoeien met de arrestatie en gooiden opnieuw met glaswerk, meldt een wijkagent op Twitter. Hij zegt dat extra politie moest worden ingezet om de rust "enigszins" terug te brengen.

De politie zette ook drie honden in. Omdat de jongeren telkens in kleine groepjes terugkwamen, werd besloten om het hele centrum schoon te vegen.

Niemand raakte gewond vannacht. Vanochtend is nog een 18-jarige man aangehouden. Net als de eerder aangehouden 17-jarige jongen wordt hij verdacht van belediging en bedreiging van agenten.

STER reclame