De politie zette de honden tijdelijk vast, zodat ze niet zouden weglopen Politie Arnhem

De politie van Arnhem heeft vannacht zestien verwaarloosde honden van straat gehaald. Agenten vonden de dieren op de Apeldoornseweg, in het noorden van de stad. Er kwam rond 01.30 uur een melding binnen van ongeveer tien loslopende honden, meldt Omroep Gelderland.

Toen de politie aankwam, bleek het om zestien dieren te gaan, die er verwaarloosd uitzagen. Een agent van de politie Arnhem zegt dat de honden onder de ontlasting zaten en de haren van de dieren in de klit zaten. "De honden stonken een uur in de wind."

Afzetlinten

Zes agenten waren vannacht druk bezig om alle honden te vangen. Omdat ze niet genoeg middelen hadden om de dieren allemaal op te vangen, maakten ze de honden tijdelijk vast aan afzetlinten. "Ze waren heel bang en probeerden steeds weg te lopen. Mijn collega's wilden voorkomen dat de honden op de snelweg even verderop terecht zouden komen, dus hebben ze voor deze oplossing gekozen."

De honden zijn opgehaald door de dierenambulance. Ze zitten nu in het asiel, waar ze worden verzorgd en onderzocht.

De politie is op zoek naar getuigen die vannacht iets hebben gezien. "Of als iemand ineens het geblaf van een hoop hondjes mist, komen we ook graag in contact."

STER reclame