Dierenambulance Amersfoort

Medewerkers van een sportschool in Amersfoort zijn zich gisteren rot geschrokken. Achter het gebouw lag een giftige cobra van zo'n tweeënhalve meter lang.

"We hebben hem in een bak gedaan zodat hij niet kon ontsnappen. Vervolgens hebben we Reptielenopvang Zwanenburg ingeschakeld", zegt een woordvoerder van de Dierenambulance tegen RTV Utrecht.

"Het gaat om de koningscobra. De slang heeft een enorme dosis gif in zich waarmee die drie personen kan doden", zegt Rob Dumont van de reptielenopvang.

Mogelijk is de slang bij iemand uit een terrarium ontsnapt. Het kan ook zijn dat de cobra is gedumpt. "Dat zou ernstig zijn, want het gaat om een giftig dier. Daarom hebben we ook contact gelegd met de politie."

We maken hier graag grappen met elkaar, dus ik geloofde het eerst helemaal niet.

Dennis Verweij, clubmanager van de sportschool

De clubmanager van de sportschool dacht eerst dat het ging om een geintje. "Ik werd gewaarschuwd door de technische dienst", vertelt Dennis Verweij. "We maken hier graag grappen met elkaar, dus ik geloofde het eerst helemaal niet. Ik zei: stuur maar een filmpje dan. En toen zag ik dat het geen gewone slang was die je in Nederland aantreft."

Volgens Verweij is iedereen uit de buurt gebleven van de slang. "We stonden dus met z'n allen op kistjes en andere verhogingen. Gelukkig is er niets gebeurd. Bij ons gaat het de boeken in als een hilarisch verhaal."

STER reclame