Sergio Pérez (rechts) met zijn ploeggenoot bij Racing Point, Lance Stroll ANP

Sergio Pérez vertrekt na het huidige Formule 1-seizoen bij Racing Point. De Mexicaan racete de afgelopen zeven jaar voor de roze renstal, waar hij nog tot en met 2022 vastlag, en diens voorganger Force India.

Pérez kondigde zelf zijn vertrek aan op Twitter. "Ik zal altijd dankbaar blijven voor de kans die (voormalig eigenaar, red.) Vijay Mallya me in 2014 gaf om mijn Formule 1-loopbaan voort te zetten bij Force India."

De 30-jarige Mexicaan hoopt zijn fans snel goed nieuws te kunnen geven over een vervolg in de Formule 1. "Ik heb geen plan B. Mijn intentie is om door te gaan, maar dat hangt ervan af of ik een project kan vinden dat me motiveert om iedere ronde 100 procent te geven."

Met het vertrek van Pérez lijkt de weg vrij voor Sebastian Vettel om volgend seizoen voor Racing Point, dat dan Aston Martin zal heten, uit te komen. Vettel maakte in mei bekend na dit seizoen te vertrekken bij Ferrari en heeft ondanks vele flirts met F1-teams nog geen nieuwe werkgever.

Pérez begon zijn Formule 1-loopbaan in 2011 bij Sauber. In 2013 volgde hij Lewis Hamilton op bij McLaren, waarna hij in 2014 de overstap maakte naar Force India.

STER reclame