Nog geen verbod op het afsteken van vuurwerk in Amsterdam
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Amsterdam stelt afsteekverbod vuurwerk jaar uit door corona

De gemeente Amsterdam voert deze jaarwisseling nog geen afsteekverbod voor consumentenvuurwerk in. Het verbod is met een jaar uitgesteld door de coronacrisis. Volgens de gemeente is de handhaving van een algeheel afsteekverbod, naast de handhaving van de coronaregels, "complex en intensief".

Ook is het door de coronaregels niet duidelijk of lokale vieringen in buurten door kunnen gaan. Volgens de gemeente "hadden die juist een alternatief moeten zijn voor het zelf afsteken van vuurwerk", meldt NH Nieuws.

Verder zijn de juridische en financiële risico's groter dan voorzien, meldt de gemeente. Vuurwerkverkopers gaven eind juli al tegenover AT5 aan dat ze gerechtelijke stappen wilden ondernemen. Ook voorspelden ze dat het verbod niet te handhaven zou zijn.

In Rotterdam geldt dit jaar wel een afsteekverbod, laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. Er zijn geen plannen om het verbod in te trekken zoals in Amsterdam. Ook geldt het landelijk verkoopverbod op knalvuurwerk en pijlen dit jaar. Siervuurwerk uit de categorie F2, zoals fonteinen, springtollen en draaizonnen, mag wel verkocht worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl