NOS NieuwsAangepast

Politie Birmingham publiceert beelden verdachte van steekaanvallen

De politie heeft videobeelden gepubliceerd van de verdachte in het onderzoek naar de steekaanvallen in Birmingham. Bij de reeks steekincidenten kwam in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man om het leven, zeven anderen raakten gewond.

Op beveiligingscamera's is de verdachte met een hoodie aan en pet op vastgelegd. "Als je hem ziet, benader hem niet, maar bel gelijk de politie", schrijft de West Midlands Police in een persbericht.

Dit zijn de beelden die de politie heeft vrijgegeven:

Verdachte van steekaanvallen in Birmingham op beeld

De politie heeft ook de leeftijden van de slachtoffers bekendgemaakt. Een 19-jarige man en 32-jarige vrouw raakten zwaargewond. De overige slachtoffers zijn tussen de 23 en 33 jaar oud, twee van hen hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten.

Eerder op de dag liet de politie weten dat er maar een verdachte is in het moordonderzoek. De slachtoffers lijken volgens de politie willekeurig uitgekozen. De autoriteiten gaan niet uit van een terroristische daad.

'Dader bleef kalm'

Volgens een ooggetuige handelde de man met het steekwapen heel kalm. "Hij stak een vrouw tussen de vijf en zeven keer en liep daarna door alsof er niets was gebeurd", zegt Savvas Sfrantzis tegen de BBC. Volgens hem dachten omstanders aanvankelijk dat de dader de halsketting van de vrouw wilde stelen.

De eerste aanval werd rond 00.30 uur gemeld aan Constitution Hill, iets ten noorden van het centrum. De volgende aanval was ruim een halve kilometer naar het zuidoosten en ongeveer 10 minuten later.

De overige steekaanvallen gebeurden weer een kilometer zuidelijker en werden tussen 01.45 uur en 02.15 uur gemeld aan de hulpdiensten. Zeker veertien ambulances werden ingezet.

"Stop hem, hij heeft net iemand neergestoken", hoorde David Nash iemand roepen even na twee uur 's nachts. Hij was aan het werk in een bar in Hurst Street, in de buurt van het zogenoemde Gay Village. "De bars gingen sluiten en opeens werd de omgeving overspoeld met politieauto's, agenten en ambulances", citeert de BBC Nash.

Premier Boris Johnson laat via Twitter weten dat hij meeleeft met de slachtoffers en hun familie. "Mijn dank gaat uit naar de hulpdiensten die ter plaatse hard aan het werk zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl